De top 4 nieuwste kersttrends voor in de tuin!

Ieder zijn er weer nieuwe kersttrends om te gebruiken om je tuin mee op te sieren. Wil jij de komende winter, rond de kerst, ook een fraaie tuin die helemaal is ingericht volgens de laatste tuintrends? Doe dan inspiratie op met onderstaande top 4 van de leukste kersttrend van dit seizoen!

1. Kies voor retro: de jaren 1970 zijn weer helemaal in!

Net als in de modewereld is ook in de tuinsector de stijl van de jaren 1970 weer helemaal in. Op straat zien we weer meer mannen en vrouwen met wijde broekspijpen en veelkleurige bloesjes rondlopen. Deze vintagetrend, ‘Back to the 70s’, gaan we komende kerst ook op meerdere manieren in de kersttrends in tuinen terugzien. Bepalende kleuren die we in tuinartikelen en decoraties gaan terugzien, hebben mooie warme kleuren, zoals bruintinten, goudkleuren, terracotta, terwijl ook oranjeachtige kleuren helemaal trendy zijn. We zien muziek als thema terugkomen (in tuindecoraties bijvoorbeeld goudkleurige muziekinstrumenten). Verder zijn ook gedroogde natuurproducten (zoals pompoenen) en ribbelstoffen populair!

2. Een gezellig vormgegeven wintertuin

Gezelligheid is een ander steekwoord als het gaat om de tuin kersttrends dit seizoen. In tuinen komen allerlei sneeuw-elementen terug, maar gaan we verder ook gezellige kerstmannen, namaakcadeaus en veelkleurige kerstverlichting terugzien. Populaire kleuren die dit jaar in wintertuinen zichtbaar zijn, zijn onder andere wit, rood, blauw en karamelkleuren.

3. Of ga voor een luxueuze tuininrichting

Een goede nummer 3 onder de kersttrends dit jaar is het op een luxueuze manier inrichten van je kersttuin. Hoe je dat doet? Door te kiezen voor een Griekse, klassieke stijlen daar je accessoires op uit te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan grote, bombastische klassieke plantenbakken, beelden van Griekse goden of – ook dat kan – het plaatsen van een mooie fontein in het middelpunt van je tuin. Door her en der witte veren en groene bladeren in je tuin aan te brengen, geef je je tuin een schitterende klassieke look. Een look waar je overigens het hele jaar wel tegenaan kunt kijken, dus niet alleen tijdens de kerstdagen

4. Een echte natuurtuin doet het deze kerst ook goed

Een andere trend qua tuininrichting is een puur-natuur-tuin. In natuurtuinen zien we dit jaar veel groentinten, bruin, donkerrood, wit en zelfs grijs terug. Om deze tuinvariant te creĆ«ren, maak je gebruik van bladeren, van levensechte rendieren, bosdieren, mooie paddenstoelen en – last but not least – natuurlijk ook een fraaie kerstboom met sierverlichting.