Hoe herken je een goede wijn?

Wat is nu een goede wijn? Een goede wijn is vooral een wijn die je zelf lekker vindt. Maar wat je lekker vindt, kan in de loop van de tijd veranderen. Doordat je zelf verandert en je verschillende wijnen probeert krijg je een andere smaak. Als je veel verschillende wijnen gaat proberen kom je er pas echt achter wat je een lekkere wijn vindt.  Er zitten wel een paar standaard eisen aan een goede wijn en die hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Zuiverheid

Een echt wijn moet zuiver zijn. Chemische aroma’s horen niet thuis in een goede wijn. Wijnliefhebbers willen graag een wijn die lekker zuiver is en geen wijn die vreemde luchtjes heeft met chemische aroma’s. Wil je een goede wijn kopen? Deze kun je bestellen op budgetwijnen. Budgetwijnen heeft een groot aanbod smaakvolle wijnen, tegen betaalbare prijzen.

Evenwicht

In een wijn moet evenwicht zitten tussen de smaken die al aanwezig zijn in de druif. Dat zijn: zuur, zoet en bitter.  Als die 3 smaken in een evenwicht zijn heb je een lekkere wijn. Maar dat is niet alles natuurlijk. Een wijn mag niet te dun of te dik zijn. Er moet ook een goede verhouding zijn tussen de vaste en vloeibare bestanddelen.

Afdronk

Tenslotte moet een goede wijn een lekkere afdronk hebben. Je wil niet dat je na de slok een zure of bittere nasmaak hebt. Je wil die aangename smaak zo lang mogelijk hebben in je mond. Wij hopen dat je met deze tips een eindje op weg kunt!