Papa’s opgelet: vergeet Moederdag niet!

Het lijkt misschien nog ver weg, maar Moederdag is dichterbij dan je denkt. Zeker als je ook nog een geslaagd Moederdag cadeau wil bedenken. Daarom goed om nu langzaam al je ogen de kost te geven en een plan te maken. Het laatste wat je wilt, is dit jaar opnieuw de fout te maken om te laat te beginnen. Als je de dag van tevoren nog halsoverkop de stad in moet en met de kinderen aan het knutselen slaat, dan is de dag al gegarandeerd verloren. Om nog maar te zwijgen over de papa’s die Moederdag al eens vergeten zijn.

Maar hoe pak je het dit jaar dan wel aan? Hoe zorg je ervoor dat de moeder van jouw kinderen echt eens flink in het zonnetje wordt gezet? Met dit artikel helpen we je graag een beetje op weg.

Persoonlijke cadeaus

Gooi allereerst de gedachte overboord dat je het duurste en mooiste cadeau moet kopen. Denk maar eens terug aan de keren dat ze echt dol enthousiast reageerde. Of de Moederdag cadeaus die jouw eigen moeder vroeger krampachtig bewaarde? Aan een flesje parfum zullen ze zich niet gaan hechten. Vaak waren dit dan ook de cadeaus met een speciale betekenis. Een persoonlijk cadeau. Goed voorbeeld zijn de knutselwerkjes die op school, de peuterspeelzaal of de kinderdagopvang worden gemaakt. Laten we eerlijk wezen als we zeggen dat het resultaat niet altijd even mooi of praktisch is. Toch is het wel het mooiste wat je kunt krijgen. Je kind heeft er moeite voor gedaan en liefde in gestopt. Een mooier cadeau kun je niet krijgen.

Gaat je kind niet naar de dagopvang of school? Check dan Pinterest eens. Hier vind je talloze knutselideeën om samen met je kind te doen. En nee, dan hoef je echt niet ontzettend handig te zijn. Er zitten knutselwerken bij die werkelijk iedereen kan maken. Stuur mama even de deur uit en ga samen aan de slag.

Geen zin om iets te maken? Koop dan een gepersonaliseerd cadeau. Een theemok met foto’s of haar naam bijvoorbeeld of een sieraad met een persoonlijke gravure voor haar kinderen.

Geef haar rust

Een moeder is altijd in de weer. Ze staat 24/7 voor anderen klaar. Is het niet op het werk, dan is het voor de kinderen, het huishouden of voor jou. Ze doet het met liefde, maar ook moeders worden moe. Daarom is dit ook dé dag om haar de broodnodige rust te geven. Stel voor dat ze samen met een vriendin naar de spa gaat en maak ondertussen het huis van boven naar beneden schoon. Kook haar favoriete gerechten, werk de was weg en zorg er zo voor dat ze voorlopig even minder hoeft te doen. Dit is een cadeau waar bijna elke moeder alleen maar van kan dromen. Daar scoor je dan ook gegarandeerd punten mee.