Tips waarop je moet letten bij het kopen van een zoldertrap

Ben je op zoek naar een goede zoldertrap waarmee je makkelijk toegang krijgt tot de zolder? Tegenwoordig is er een groot aanbod op internet. Er zijn zelfs zoveel zoldertrappen beschikbaar, waardoor we soms door de bomen het bos niet meer zien. Hier zijn enkele tips waarmee je rekening kan houden bij het aankopen van een zoldertrap.

Locatie en maat van de trap

De meeste zoldertrappen zijn voorzien van een kast en luik, deze kasten luik zijn zo gemaakt dat ze passen tussen de bestaande frames in het plafon ( dit wil zeggen de vloer van de zolder). Als je zolder nog niet voorzien is van een toegangsluik, kan je een locatie kiezen waar het mogelijk is om de zoldertrap te plaatsen tussen de bestaande plafonbalken, hou wel rekening met de afmetingen van de zoldertrappen (dus ook met de kast en het luik). Is je zolder al voorzien van een toegangsluik, dan maakt het al makkelijker om een zoldertrap te zoeken. Als je toegangsluik niet de juiste afmetingen zou hebben, kan je het nog altijd vergroten of verkleinen. Het is belangrijk dat je er op let dat het uiteinde van de zoldertrap uitkomt op een veilige plek, waar je makkelijk kan bewegen en je zonder enig probleem de trap kunt op en aflopen met je spullen. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte vrij is bovenaan de trap is wanneer deze volledig dicht is of volledig open is. De afmetingen van de trappen kunnen variëren naargelang het model of type trap. Op zoldertrapshop.be kan je zelfs trappen vinden die op maat gemaakt kunnen worden, dit maakt het natuurlijker makkelijker als je rekening moet houden met bepaalde afmetingen.

Lengte en gewicht

Zoldertrappen worden in verschillende lengtes verkocht. Het is dus belangrijk dat je de afstand van het plafon tot de vloer goed meet ( hou rekening met de bak). Je kan ook altijd een vakman inschakelen om er zeker van te zijn dat je de juiste maat besteld. Het gewichtsklasse heeft betrekking op het draagvermogen van de trap zelf. De algemene regel si hoe meer gewicht de zoldertrap kan dragen, hoe steviger hij is. Zorg ervoor dat de zoldertrap de zwaarste persoon plus spullen kan dragen.

Het materiaal en type trap

Als eerst kijk je best naar welk type trap je wilt, want elk type trap heeft zijn voor en nadelen. Ook kan het zijn dat een type zoldertrap uit meerdere materialen bestaat, dan heb je de keuzen om te kiezen tussen het materiaal, dit kan namelijk veel doen. De meest voorkomende materialen zijn hout, staal, aluminium en kunststof.

Schaartrappen zijn trappen die voornamelijk zijn gemaakt uit aluminium, hierdoor is de trap superlicht en makkelijk te bedienen. De schaartrap kan ook elektrisch bedienbaar zijn.

Voor regelmatiger gebruik van de zolder hebt u de keuzen uit een 3-delige of 2-delige houten vouwtrap