Waarom een kredietverzekering slim is

Dit is de nachtmerrie van een ondernemer: je hebt net een grote klant aangenomen, de initiële kosten op je genomen en dan blijkt dat het bedrijf op faillissement afstevent. Ineens zit je met hoge kosten en de vraag is: kun je het geld terugkrijgen van de curator? In dit blog vertel ik je over de voordelen van een kredietverzekering en hoe het jouw als zakenman kan helpen.

Wantbetalingen

Niemand wil het , maar het komt toch regelmatig voor, een klant wordt ineens een wanbetaler. Je denkt misschien dat dit alleen gebeurt bij nieuwe klanten, maar niets is minder waar: 50% van de wanbetalers had vroeger loyale, stabiele zakelijke relaties. Terwijl je zakelijke relatie gericht is op het vinden van oplossingen voor zijn financiële problemen wilt je als ondernemer natuurlijk niet in de problemen komen. Door een kredietverzekering af te sluiten, garandeer je jezelf dat dit probleem geen invloed heeft op de hoofdactiviteiten van je onderneming.

Incasso

Als je een wanbetaler moet achtervolgen, is het natuurlijk onaangenaam om als ondernemer hier achteraan te gaan. Dit is de reden waarom de meeste kredietverzekeringspolissen vaak een incassosysteem bevatten. Met behulp van dit systeem zorgt de verzekeraar ervoor dat het geld op een goede en professionele manier wordt gevorderd. De verwerkingsmethoden verschillen per kredietverzekering, het is dus belangrijk om hiernaar te informeren wanneer je je verzekering afsluit.

Cashflow

De kredietverstrekker zorgt ervoor dat je je geld op tijd ontvangt en niet in de problemen komt. Bovendien zorgt het er ook voor dat je cashflow wordt geoptimaliseerd. Dankzij een professioneel incassotraject worden je facturen op tijd