Werken als schuldhulpverlener bij de gemeente

Beschik jij over relevante werkervaring bij een gemeente en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ongeacht of je nog aan het begin van je loopbaan staat of dat je al een carrière hebt opgebouwd, is het de moeite waard om je te verdiepen in de vacatures bij gemeenten van het award winning detacheringsbureau Joinuz. Daar vind je zowel vacatures bij kleine als grote gemeenten en alles daartussen. De vacature van schuldhulpverlener is een van die interessante vacatures. Professionals die dit beroep hebben, zeggen allemaal dat het het mooiste aspect van het vak is dat elke dag anders is. Wat verder interessant is, is dat werken in het gemeentehuis overal weer anders is. 

Haal jij met plezier het onderste uit de kan voor jouw klanten? En wil jij als schuldhulpverlener in verschillende keukens van gemeenten kijken? Dan is dit voor jou de ideale baan! 

Verantwoordelijk voor je eigen caseload

In de functie van schuldhulpverlener voer je intake- en begeleidingsgesprekken met cliënten en ben je verantwoordelijk voor je eigen caseload. Je zorgt ervoor dat jouw cliënten hun leven en administratie weer op orde krijgen om daarna weer zelfstandig en onafhankelijk aan de samenleving te kunnen deelnemen. Daarnaast onderhandel je met schuldeisers, maak je een plan van aanpak en zorg je ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. Ook heb je oog voor de onderliggende, vaak psychosociale problematiek en weet je daar effectief op te anticiperen. Jij weet lastige situaties op een creatieve manier op te lossen en bent er voor de cliënten.

Wat behoort er tot je takenpakket als schuldhulpverlener?

• Onderhouden van contacten met zorgaanbieders, schuldeisers en andere externe partijen;

• Bewaken van het totale schuldhulpverleningstraject; 

• Opstellen van rapportages;

• Uitvoeren van hercontroles.

Sociaal Juridische Dienstverlening

Heb jij een relevante HBO-opleiding afgerond (zoals Sociaal Juridische Dienstverlening), heb je kennis van de sociale kaart, heb je ervaring met Fase 1 en/of Fase 2 en heb je minimaal twee jaar werkervaring met het werk als schuldhulpverlener? Dan ontvangt het detacheringsbureau Joinuz je met open armen om te solliciteren op een van de vacatures voor schuldhulpverlener. Verder is het mooi meegenomen als je vaardig bent in het opstellen van een advies en rapport en in het analyseren van een individueel schuldenprobleem én jij jezelf herkent in de competenties: besluitvaardig, communicatief vaardig en oplossingsgericht. Ook als je op zoek bent naar andere interessante overheid vacatures ben je bij Joinuz aan het juiste adres!